Venezia, Italien - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Canal Grande, Venedig - Venezia, Italien - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Canal Grande, Venedig
Venedig - San Giorgio Maggiore - Venezia, Italien - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Venedig - Marcus - Venezia, Italien - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Venedig - San Giorgio Maggiore
Venedig - Marcus
Venezia, Italien - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
En af de mange kanaler
Murano
Venezia, Italien - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Venezia, Italien - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Burano
Burano
Kniplinger i Burano - Venezia, Italien - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Burano, med den skæve kirke - Venezia, Italien - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Kniplinger i Burano
Burano, med den skæve kirke
Torcello - Venezia, Italien - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Torcello - Venezia, Italien - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Torcello
Torcello

La Più Bella Italia - Veneto: Venedig, Murano, Burano & Torcello

Annette og Erik rejser:

 

Venedig: Vi har besøgt Venedig flere gange, hvor vi har boet syd for Lido di Jesolo på halvøen overfor Venedig, bl.a. ved Cavallino og helt ude på spidsen af halvøen ved Punta Sabbioni. Hvis man ikke lige bor i selve Venedig er det en perfekt beliggenhed, idet man fra nogle af de små havnebyer, bl.a. Punta Sabbioni eller Treporti, har mulighed for at tage med en færge til Venezia eller rundt til de andre øer i lagunen. Den bedste måde at komme til Venedig på er at komme sejlende. Når man først ankommer til Markuspladsen er man midt i det hele. Der er mange mennesker og mange sælgere, der sælger ”Gucci-solbriller” og ”Louis Vuitton- tasker”, og det kan ind imellem godt blive lidt for meget, så når man har vadet rundt på Markuspladsen blandt de lidt utiltalende og mange duer, og blevet skubbet frem i mylderet på Rialto-broen, så skal man prøve at gå lidt udenfor turiststrøgene og nyde nogle af de mange gader, gyder, små pladser, kanaler og broer i resten af Venedig. Man kan altid finde tilbage, idet der rigtig mange steder er opsat gule skilte, der viser vej til Rialto-broen eller Markuspladsen. En god måde at se Venedig på er også at tage en tur med Venedigs svar på kollektiv trafik, Vaporettoen, herfra kan man rigtig se de flotte facader på paladserne, som jo var beregnet til at kunne ses fra vandsiden. Venedig er en charmerende og eventyrlig by som man stadig kan finde nye sider af.

Murano, Burano, Torcello: Det kan anbefales at tage på tur rundt i Lagunen, der findes faktisk utrolig mange charmerende småøer. Man kan købe en færge- billet, der gælder hele dagen, til alle sejlruterne.

Murano: er kendt for sine glasværker. På grund af brandfaren flyttede man i 1291 Venedigs mange glasværker ud til denne ø. Man kan besøge nogle af glasværkerne/glaspusterierne og her købe de ægte venetianske glas og lysekroner (det er temmelig dyrt). Der er også mange butikker der sælger de samme glasting, små figurer og smykker, nogle mere ”ægte” end andre.

Burano: En meget malerisk og tætbefolket lille ø, med mange fantastiske foto-motiver. Husene langs kanalerne er malet i mange forskellige kulørte farver, efter sigende fordi øens søfolk, på vej hjem efter nattens fiskeri, skulle kunne udpege deres egne huse på afstand. Øen var tidligere kendt for sine kniplinger, som de også sælger mange steder. De billigste er dog sikkert ”made in China”.

 

Torcello: var tidligere, idet 5 og 6. århundrede et stort og blomstrende samfund, men Venedigs fremgang, tilsande kanaler og malaria var medvirkende til at det gik tilbage for Torcello. Det eneste der vidner om tidligere tiders rigdom, er den store byzantinske domkirke, som har nogle store og yderst velbevarede gyldne mosaikker. Torcello er i dag temmelig torneroseagtig og der bor ikke mange mennesker der, men øen er helt bestem et besøg værd, dels på grund af kirken og dels på grund af den helt særlige stemning der findes der. På øerne i lagunen er der ikke megen biltrafik, men til gengæld kommer fartbøllerne rundt i motorbåde! På halvøen, overfor Venedig, hvor de mange og store campingpladser ligger, er der til gengæld meget trafik, og på visse dage er det kø kørsel eller sneglefart på hele halvøen.

Camping: Pladserne ligger på rad og række fra Lido di Jesolo og til spidsen af halvøen, Punta Sabbioni. Det er meget store og velordnede pladser, med fine faciliteter, de fleste steder er der supermarkeder, barer, og underholdning om aftenen og dermed også en del støj. Der store og fine badestrande langs hele kysten ud mod Adriaterhavet. Fra disse pladser går der også bus til Punta Sabbioni og Treporti. Vi har boet på flere af de store pladser ved Cavallino, men i 2006 boede vi ude ved Punta Sabbioni på Camping Miramare. Pladsen er ikke så stor, den er meget, der er ikke underholdning, og swimmingpools, men til gengæld ligger den tæt på stranden og ikke mindst i gå-afstand til færgerne til Vennezia og de andre øer i Lagunen.